Liv och pension


FÖRSÄKRINGSKONSULT SAMARBETAR MED PLACERUM


Varmt välkommen till ett nytt och spännande samarbete mellan Försäkringskonsult och Placerum Kapitalförvaltning från 210701!

Ni känner alla redan till oss på Försäkringskonsult där vår verksamhet med 10 anställda i huvudsak är inriktad mot sak- och skadeförsäkring. Nu ökar vi satsningen på pension-, liv- och placeringsprodukter via ett samarbete med Placerum Kapitalförvaltning.

Vad är målsättningen med detta strategiska samarbete mellan Försäkringskonsult och Placerum? Vi båda känner att ”Ensam är inte stark”. Att tillsammans kunna erbjuda kunderna en helhetslösning är av stor vikt för att båda bolagen ska fortsätta vara konkurrenskraftiga: - Försäkringskonsult kommer framöver att renodlat erbjuda sak-/skadeförsäkring. - Placerum kommer att axla rollen som rådgivare kring liv- och pension samt erbjuda er kunder en norrländsk kapitalförvaltning.

Vilka är då Placerum Kapitalförvaltning? Placerum är ett värdepappersbolag som grundades i Umeå 2002. Idag är de 23 anställda med kontor i Umeå, Örnsköldsvik och nu Sundsvall/ Härnösand. De erbjuder kapitalförvaltning och rådgivning till företag med tjänstepensioner, privatsparande samt stiftelser både inom placeringar samt liv- och pension.

Som bolagsnamnet antyder är en av Placerums kärnverksamheter kapitalförvaltning. Det unika är att kapitalförvaltningen har sitt säte i Norrland, närmare bestämt Umeå. Det uppskattas av kunderna att det finns en norrländsk aktör som har ett bra alternativ på marknaden. Idag förvaltar Placerum närmare 4 miljarder kronor.

Vad innebär det här för dig som kund hos Försäkringskonsult liv- och pension? Då vi är en del av samma försäkringsorganisation, Tydliga, får våra kunder på ett enkelt och säkert sätt ta del av de fördelar som Placerum Kapitalförvaltning kan erbjuda. Som kund behöver man inte göra någonting för att behålla samma villkor och skydd som tidigare. Vi meddelar berörda försäkringsbolag om att Placerum Kapitalförvaltning är ny huvudman för försäkringsbeståndet. 

 

Några ord från Ulf Hamrén:

”Jag har följt Placerum ända från starten av bolaget. Det är en imponerande resa och det är med glädje vi nu inleder detta strategiska samarbete. Jag kommer i högsta grad att vara delaktig i fortsättningen och jag ser fram emot att få berätta mer över en kopp kaffe! Roger Pargéus fortsätter som rådgivare där han organisatoriskt numer ingår som del av teamet hos Placerum Kapitalförvaltning. Ni når Roger och mig på samma telefonnummer som tidigare.” 

Information, Försäkringskonsult